Times of Suriname

Jaloerse Pelé slaat terug na relletje om aanpassen Instaprofi­el

-

VOETBAL - Pelé ergert zich kapot aan artikelen waarin wordt beweerd dat hij zijn biografie op Instagram heeft aangepast. Dit zou hij hebben gedaan naar aanleiding van het bericht dat Cristiano Ronaldo hem zou zijn gepasseerd op de lijst van productief­ste spelers ooit. De drievoudig­e wereldkamp­ioen probeert een en ander recht te zetten op Twitter.

Volgens sommige bronnen ging Ronaldo afgelopen weekeinde dankzij zijn twee goals tegen Udinese Pelé voorbij op de lijst met topscorers aller tijden in het wereldwijd­e (prof)voetbal. De Braziliaan­se legende, alom beschouwd als een van de besten ooit, scoorde volgens die lezing in totaal 757 keer voor Santos, New York Cosmos en Brazilië. Ronaldo staat op 758 goals.

Daags na die wedstrijd van Juventus tegen Udinese meldden verschille­nde media dat Pelé de zin Leading Goal Scorer of All Time (1,283) had toegevoegd aan zijn Instagramb­iografie. Hiermee zou de icoon duidelijk willen maken dat Ronaldo nog een flinke inhaalrace heeft af te leggen.

Totale onzin, aldus Pelé, die ondanks zijn gevorderde leeftijd (80) feilloos de weg weet op sociale media. “Ik werd ervan beschuldig­d mijn Instagram-bio te hebben aangepast, met als doel de hedendaags­e sterren die mijn records aan het verbeteren zijn te overschadu­wen. Maar mijn biotekst is altijd al zo geweest en is nooit veranderd sinds ik me aanmeldde op dit platform.”

Recent meldde Santos zich al toen Lionel Messi werd gekroond als speler met de meeste goals voor één ploeg. Volgens de Braziliaan­se club is het vreemd dat de doelpunten van Pelé in oefenduels niet mee mogen tellen, omdat het ging om tegenstand­ers van een zwaar kaliber.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname