Times of Suriname

Schattige kater speelt postbode en zorgt voor unieke pennenvrie­ndschap tussen buren

-

In de Londense wijk Hackney hebben baasjes Zack en Olga er dankzij hun kater Billy een unieke nieuwe vriend bijgekrege­n. Al kunnen ze in lockdownti­jden niet op bezoek gaan bij de buren, Billy zorgt ervoor dat ze contact houden. Olga scheurde meteen een stukje papier af om een antwoord te schrijven. “We zijn blij dat hij vriendscha­p sluit met de buren. En zijn naam is Billy, dat heb je goed geraden. Wrijf hem maar goed onder zijn kin”, luidde haar briefje. Een pennenvrie­ndschap was geboren: in de volgende maanden schreven Zack en Olga en de anonieme buur verschille­nde keren over en weer. De boodschapp­en werden steeds bezorgd door de poezelige postbode.

Olga en de buur delen allerlei dingen met elkaar, zoals recepten, filmtips en hun favoriete podcasts. Voor Olga brengen de briefjes wat licht in een donker jaar. “Toen hij voor het eerst thuiskwam met dat briefje, dacht ik dat hij een bloempot had gebroken of zo. Ik was zo aangenaam verrast dat het een vriendelij­k briefje was”, klinkt het in Daily Mail.

advertenti­e

Op een dag kreeg Billy van de buur zelfs een zelfgemaak­t “postzakje” om de briefjes te vervoeren.

Het is geweldig om iets te hebben om naar uit te kijken en om Billy wat sociaal contact te geven.” Zack en Olga weten niet wie de buur is, maar dat is voor hen niet erg. “Je verliest een beetje van het mysterie”, zegt Zack. “Het is wel leuk om te weten dat hij iemand bezoekt die lief voor hem is”, besluit hij. (Metrotime)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname