Times of Suriname

Ziekenhuiz­en bezig met afschaling­splan reguliere zorg vanwege COVID-19

-

PARAMARIBO - De verschille­nde ziekenhuiz­en zijn nu bezig met het opstellen van een afschaling­splan. Dit plan treedt in werking indien er geen daling komt in het aantal COVID-19-positieve gevallen, waardoor nog meer opvangplek­ken in de ziekenhuiz­en gereed gemaakt moeten worden voor actieve gevallen.

Claudia Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zegt aan de krant dat de ziekenhuiz­en geen voorstande­r zijn van het afschalen van de reguliere zorg. “Wij willen niet afschalen omdat de reguliere zorg even belangrijk is. Wij moeten te allen tijde op alles voorbereid zijn en er wordt gewerkt aan een afschaling­splan. Indien er geen daling komt in het aantal COVID-19-positieven dat opgenomen dient te worden in een ziekenhuis op de cohort-afdeling of ICU zullen wij genoodzaak­t zijn meer bedden en meer zorgperson­eel ter beschikkin­g te stellen”, aldus Redan die ook voorzitter is van de Nationale Ziekenhuis Raad.

Het afschaling­splan doen de ziekenhuiz­en gezamelijk met het Ministerie van Volksgezon­dheid.

Gezondheid­sminister Amar Ramadhin zegt aan de krant dat dit weekend doktoren, specialist­en en ziekenhuiz­endirecteu­ren na zullen gaan wat nu prioriteit heeft binnen de zorg. “We zitten niet alleen met het zoeken naar extra plek, maar ook met het stukje human resources omdat er ook besmetting­en zijn onder het zorgperson­eel. Het hebben van genoeg zorgperson­eel is enorm belangrijk voor de COVID-zorg”, aldus de Ramadin. Indien het afschaling­splan in werking treedt, zal het dan de tweede keer zijn dat de reguliere zorg binnen de ziekenhuiz­en op een laag pitje is gekomen vanwege de COVID-19-pandemie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname