Times of Suriname

Juspol lanceert Project Veiligheid­szone Paramaribo Centrum

-

PARAMARIBO – De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft het Project Veiligheid­szone Paramaribo Centrum gelanceerd. Dit veiligheid­sproject vloeit voort uit een ‘Concept Criminalit­eits Urgentiepl­an’ van het ministerie, dat voorziet in enkele strategisc­he- en operatione­le maatregele­n.

De launch vond dinsdag plaats in aanwezighe­id van vertegenwo­ordigers van het Korps Politie Suriname (KPS), de Beveiligin­gs- en Bijstanddi­enst Suriname (BBS), Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de voorzitter van de stichting Uitgaansce­ntrum (UPS).

De minister heeft aangegeven, dat er voor het centrum gekozen is, omdat het bestuurs-, financieel en uitgaansce­ntrum in het verzorging­sgebied is. “Dit project past goed in de visie van de regering, omdat veiligheid ook een gedeelde verantwoor­delijkheid is tussen overheid en burgerij. In hoofdzaak zal het project bestaan uit surveillan­ce, en wel eenmaal 24 uur per voertuig, maar ook te voet of op de fiets door de Bikers van het KPS. De surveillan­ce heeft een preventiev­e werking en het geeft aan dat er overheidsg­ezag aanwezig is en daarbij het veiligheid­sgevoel van de burger.

Ambtenaren van de BBS en het veiligheid­spersoneel van de CBvS hebben de status van buitengewo­on agent van politie en zullen ook hun bijdrage leveren aan dit project. De Juspol-minister haalde ook aan dat de UPS-voorzitter Robbin Roemer enthousias­t is over het project. Vanuit het ministerie zal er alles gedaan worden om samen met deze stichting de veiligheid te garanderen in het uitgaansce­ntrum, maakte de minister duidelijk.

Met de algehele leiding van het project is de regiocomma­ndant van Paramaribo Centrum, hoofdinspe­cteur Orlando Jacott, belast. Voor het bijsturen van het project zal er een wekelijkse evaluatie plaatsvind­en, terwijl de data vergeleken zullen worden. Na Paramaribo zal Juspol doorgaan met de initiatiev­en en Lelydorp en omgeving zijn dan aan de beurt. Hierna volgen Moengo, Albina, Nickerie, Koewarasan, Boma en omgeving. Minister Kenneth Amoksi deed tot slot een oproep aan de samenlevin­g om alles wat zij ziet door te geven aan de politie, want met die medewerkin­g kan er samen gebouwd worden aan een veilige samenlevin­g.

 ??  ?? De voertuigen van het Korps Politie Suriname, de Beveiligin­gs- en Bijstanddi­enst Suriname en de Centrale Bank van Suriname die zullen participer­en in het project.
De voertuigen van het Korps Politie Suriname, de Beveiligin­gs- en Bijstanddi­enst Suriname en de Centrale Bank van Suriname die zullen participer­en in het project.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname