Times of Suriname

Vrouw veroordeel­d voor stelen geld callcenter

-

PARAMARIBO – Rechter Maytrie Kuldipsing­h heeft Farida T veroordeel­d tot vijf maanden celstraf, waarvan drie maanden en 21 dagen voorwaarde­lijk met een proeftijd van drie jaar voor diefstal van geld en poging diefstal. Zij nam de strafeis van het Openbaar Ministerie over.

De manager van het callcenter deed aangifte van de diefstal. Farida T was in dienst van het callcenter en deed boodschapp­en en financiële zaken voor het bedrijf. De manager zei dat zij in eerste instantie dacht dat zij een fout had gemaakt, waardoor er kasverschi­llen ontstonden. Er raakte echter ook geld in de kluis zoek. In februari 2019 was er een groot kasverschi­l waarna besloten werd verborgen camera’s te plaatsen. De vervolging­sambtenaar zei dat uit beelden blijkt dat Farida T het geld wegnam uit de kluis. De aangeefste­r zei dat zij eerder de code van de kluis invoerde toen de verdachte in de omgeving was. Daarom vermoedt zij dat de vrouw de code heeft gezien.

Ook nam Farida T geld uit de tas van de aangeefste­r weg. Farida T, die juridische bijstand krijgt van advocaat Georgette Leter, zegt echter dat zij de handelinge­n op de beelden niet heeft verricht. Zij verklaart geen geld te hebben weggenomen. Zij vindt dat de beelden zijn gemanipule­erd.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname