Times of Suriname

Verdachte had geen intentie voor oplichting

-

PARAMARIBO - Donovan D voerde gisteren in zijn laatste woord aan dat het niet zijn intentie was om een ondernemer op te lichten. Volgens hem had hij gesproken over de verkoop van een cambioverg­unning en niet dat hij een vergunning voor de aangever zou regelen.

“Mijn gedachten waren niet bij de oplichting. Als ik iets verkeerds heb gedaan dat ik niet weet, laat ik het aan u over”, zei Donovan D aan rechter Maytrie Kuldipsing­h.

Zijn advocaat Maureen Nibte zegt dat de man erkent dat hij SRD 10 duizend euro heeft ontvangen van de benadeelde ondernemer. Volgens haar ging het niet om geld voor het regelen van een cambioverg­unning. De verdachte zou een vergunning overkopen bij een andere cambiohoud­er. In die periode werden geen nieuwe cambioverg­unningen verstrekt. Nibte vindt dat de ondernemer weet dat het niet de procedure is om aan een cambioverg­unning te komen via de verdachte. De officier van justitie vindt echter dat oplichting is bewezen. Zij geeft aan dat Donovan D niet werkt op de plaats om cambioverg­unningen te regelen. Op 4 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname