Times of Suriname

Partner schuldig aan mishandeli­ng en bedreiging vrouw

-

PARAMARIBO - Gavin P is schuldig bevonden aan mishandeli­ng en bedreiging van zijn vrouw. Rechter Maytrie Kuldipsing­h legde hem gisteren op: twaalf maanden celstraf, waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Tijdens zijn detentie zal Gavin P worden begeleid door de Forensisch­e Maatschapp­elijke Zorg.

De ruzie tussen het koppel ging om een buitenkind van de verdachte die kwam inwonen. De vrouw werd bovendien de hele tijd door hem mishandeld en bedreigd als hij vond dat zij geen goed antwoord gaf. Op 20 augustus heeft hij gedreigd haar dood te zullen rijden met de auto. Volgens de vrouw is zij vaker in het bijzijn van haar kinderen geslagen. Zij zegt dat een van haar twee dochters is getraumati­seerd door het gedrag van de man waardoor zij onder behandelin­g is van een psychiater. Beide dochters legden belastende verklaring­en af tegen Gavin P.

Gavin P vindt echter dat zijn dochter vreemd gedrag vertoont, omdat zij verliefd is op een zanger. Volgens hem is het meisje niet getraumati­seerd door de huiselijke situatie. Hij verklaart uitlatinge­n te hebben gedaan maar meende het niet om zijn vrouw dood te zullen maken.

Gavin P en zijn vrouw hadden een relatie van 25 jaar. De vrouw verklaarde dat zij elke maand de hypotheek betaalt en daarom niet uit huis zal gaan. Volgens haar zal de man uit het huis moeten gaan. Zijn vrouw en dochters leven in angst en spanning want zij weten niet wat zij van de man kunnen verwachten. De rechter zegt dat Gavin P een first offender is die vanaf 5 oktober aangehoude­n is. Zij nam de strafeis van het Openbaar Ministerie over. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname