Times of Suriname

EZ traint bestuursop­zichters Saramacca in prijscontr­ole

-

PARAMARIBO – In navolging op het beleid van minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie (EZ) om de districtsc­ommissaris­sen te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontr­oles, zijn bestuursop­zichters van Saramacca getraind in de procedures van prijscontr­ole.

De trainers van de afdeling Interne Markt en Consumente­nzaken van het ministerie hebben enkele aspecten, die voorkomen in het veld, belicht. Daarbij is benadrukt dat het decreet E-2A een belangrijk­e tool is bij het uitvoeren van prijscontr­oles.

Andere onderwerpe­n, die tijdens de training op 6 januari onder andere aan de orde kwamen zijn: winstmarge berekening, letten op geijkte weegschale­n, prijsaandu­iding, vervallen goederen en smokkelwaa­r. Districtsc­ommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca, die het werk van EZ ondersteun­t, is ook gestart met een plan om de prijscontr­ole in haar district ter hand te nemen.

De dc is ingenomen met het initiatief van het ministerie om haar bestuursam­btenaren te trainen, zodat deze meer tools hebben om het werk beter te doen. De training is goed bevonden door de groep van bestuursam­btenaren. Het plan van de districtsc­ommissaris is er ook op gericht om gezonde concurrent­ie binnen de ondernemin­gen in Saramacca te ondersteun­en. Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd en het is de bedoeling dat EZ de overige districten ook zal aandoen.

 ??  ?? De bestuursam­btenaren die de training gevolgd hebben.
De bestuursam­btenaren die de training gevolgd hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname