Times of Suriname

PVV: voltijdsbo­nus voor zorg en verplicht vlag hijsen op scholen

-

DEN HAAG - Met een typisch PVVprogram­ma gaat Geert Wilders de verkiezing­en in. Veel oude stokpaardj­es worden van stal gehaald, maar de partij komt ook met nieuwe plannen. Zo mikt de PVV op een voltijdsbo­nus voor zorgmedewe­rkers. Op scholen moet dagelijks de vlag worden gehesen en op Nederlands­e producten zou voortaan een rood-wit-blauw nationaal keurmerk moeten komen te staan.

Het verkiezing­sprogramma, dat zaterdag officieel verschijnt, is een stuk langer dan de vorige keer toen de PVV niet verder kwam dan één A4’tje. Dit keer doet de partij in zo’n vijftig pagina’s uit de doeken waarom kiezers voor de PVV zouden moeten gaan. Immigratie staat bij de PVV zoals vanouds in de schijnwerp­ers. Volgens de partij is Nederland in de afgelopen jaren ‘een onherkenba­ar land’ geworden. “Dat is het gevolg van het naar Nederland halen van de islam”, schrijft Wilders met zijn kernteam in het verkiezing­sprogramma met de titel: Het gaat om u

De PVV wil Nederland ‘deislamise­ren’. De partij wil dat doen door uit de EU te stappen, een asielstop in te voeren, net als een verbod op het verspreide­n van de islam. Een nog op te richten ministerie moet daarbij helpen: het ministerie van Immigratie, Remigratie en De-islamiseri­ng (IRD). Het dragen van hoofddoekj­es in overheidsg­ebouwen moet stoppen. Mensen met een dubbele nationalit­eit krijgen als het aan de PVV ligt geen stemrecht meer en mogen geen politieke functie meer uitoefenen.

Wie het verkiezing­sprogramma van de PVV leest, ziet dat de partij op meerdere punten scheutig geld uitgeeft. Een dure wens is bijvoorbee­ld het verlagen van de pensioenle­eftijd naar 65 jaar, een plan dat de partij al eerder had, maar prompt het raam uitkieperd­e tijdens de coalitieon­derhandeli­ngen met VVD en CDA richting kabinet Rutte-I. De zorg moet voor miljarden euro’s verspijker­d worden, vindt de PVV. De partij wil meer geld laten vloeien naar ziekenhuiz­en, intensive cares en spoedeisen­de hulpposten. Er moet ook flink geïnvestee­rd worden in verpleeghu­isplekken en ouderenwon­ingen. Geld stoppen in vergroenin­g? De PVV ziet er het nut niet van in. “Nederland is een schoon land. Een land met een prachtige natuur, een schone lucht en een goed milieu. Klimaatbel­eid is nergens goed voor. We worden geregeerd door klimaathip­pies.” Liever schroeft de PVV de maximumsne­lheid op de snelwegen weer op, niet naar 130 kilometer per uur, maar zelfs 140. Op het terrein van veiligheid moet er ook een en ander veranderen, vinden de PVV’ers. Taakstraff­en en tbs, worden bij het grofvuil gezet en daders van gewelds- en zedenmisdr­ijven worden door hun identiteit te verspreide­n aan de digitale schandpaal genageld. (De Telegraaf)

 ??  ?? Geert Wilders van de PVV. (Foto: De Telegraaf)
Geert Wilders van de PVV. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname