Times of Suriname

18.000 xtc-pillen ontdekt in postpakket uit België naar Sri Lanka

-

SRI LANKA - Op Sri Lanka, een eilandstaa­t in de Indische Oceaan, zijn 18.000 xtc-pillen ontdekt in een postpakket met kattenvoed­ing dat vanuit België was verstuurd. Het ging in totaal om negen kilo partydrugs, de grootste xtc-vangst ooit in het ZuidAziati­sche land.

Het illegale exportprod­uct uit ons land werd ontdekt in het centrale postkantoo­r van Colombo, de commerciël­e hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka, met meer dan een half miljoen inwoners. De drugs waren verstopt in zakken met voeding voor katten. De zakken met kattenvoer waren gericht aan vijf verschille­nde adressen op het eiland. Volgens de lokale douane hebben de kleurrijke pillen - roze, oranje, groen en wit - ter plaatse een straatwaar­de van 130 miljoen roepie, goed voor bijna 570.000 euro of meer dan 30 euro per xtc-pil. Volgens politiewoo­rdvoerder Sunil Jayarathne gaat het om de grootste hoeveelhei­d xtc die ooit is aangetroff­en in de Zuid-Aziatische regio.

België en Nederland staan wereldwijd bekend om de productie van synthetisc­he drugs als xtc, mdma en amfetamine­s. De drugs worden hier aangemaakt in labo’s en vervolgens wereldwijd geëxportee­rd. (HLN)

 ??  ?? De drugs zaten verstopt in zakken kattenvoer van het merk Purina. (Foto: HLN)
De drugs zaten verstopt in zakken kattenvoer van het merk Purina. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname