Times of Suriname

Bayern verrast met potentiële vervanger van Alaba

-

VOETBAL - Bayern München werkt aan de komst van Omar Richards, zo bericht the Athletic. De regerende kampioen van Duitsland hoopt de linksback van Reading in de zomer transfervr­ij over te nemen. Richards beschikt immers over een aflopend contract en heeft van zijn club nog geen aanbieding gekregen om bij te tekenen. Vanaf deze maand mag hij met potentiële nieuwe clubs in gesprek.

Bayern zoekt vanwege het mogelijke vertrek van David Alaba naar versterkin­g op de linksbackp­ositie. Ondanks meerdere pogingen van de club om het contract van Alaba te verlengen lijkt een transfervr­ij afscheid aanstaande. De Oostenrijk­er wordt begeerd door Real Madrid en droomt er zijn hele leven al van om in het Santiago Bernabéu te spelen, meldde transferma­rktexpert Fabrizio Romano eerder deze week. Alaba zou al van vijf clubs een aanbieding hebben ontvangen.

Toch zou Richards voldoende concurrent­ie krijgen in de Allianz Arena. Alphonso Davies geldt als eerste keus aan de linkerkant van de verdedigin­g, terwijl recordaank­oop Lucas Hernández als linksback en centrumver­dediger inzetbaar is. The Athletic voorziet dat Richards de ‘understudy’ van Davies wordt, ofwel zijn back-up. De twintigjar­ige Canadees, vorig seizoen opgenomen in het Team van het Jaar in de Champions League, lijkt onomstrede­n in de ploeg van Hansi Flick. De komst van Richards zou evenwel opvallend zijn, daar hij de overstap zou maken van de huidige nummer vijf van de Championsh­ip naar de winnaar van het afgelopen Champions League-seizoen. De 22-jarige Engelsman, die dit seizoen pas tweemaal geen basisplek had terwijl hij inzetbaar was, is volgens the Athletic vanwege zijn snelheid, atletische vermogen en zijn fysiek echter een goede investerin­g voor Bayern, zeker als hij transfervr­ij gehaald kan worden. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname