Times of Suriname

Wawrinka doet vijfde keer mee aan ABN AMRO-toernooi

-

TENNIS - Stan Wawrinka heeft vrijdag zijn deelname aan het ABN AMRO World Tennis Tournament toegezegd. Het is de vijfde keer dat de ervaren Zwitser van de partij is in Rotterdam. De 35-jarige Wawrinka maakte in 2005 zijn debuut op het ABN AMRO-toernooi en veroverde tien jaar later bij zijn tweede deelname de titel. Na een snelle uitschakel­ing in 2018 - Tallon Griekspoor versloeg hem in de eerste ronde - bereikte de drievoudig Grand Slamwinnaa­r vorig jaar de finale, waarin hij verloor van Gaël Monfils. “Met zijn staat van dienst is Wawrinka overal ter wereld een graag geziene gast”, zegt toernooidi­recteur Richard Krajicek. “Met zijn drie Grand Slam-titels heeft hij zijn uitzonderl­ijke klasse bewezen en voor de liefhebber is zijn backhand een genot om te zien. Mooi om deze oud-winnaar weer in Rotterdam te mogen begroeten.”

2020 was geen geweldig jaar voor Wawrinka, die momenteel de achttiende plek op de wereldrang­lijst bezet. De Zwitser haalde op geen enkel ATP- of Grand Slamtoerno­oi de finale. Hij won in augustus wel een challenger in Praag. Door de toezegging van Wawrinka begint het deelnemers­veld van het ABN AMRO-toernooi steeds meer vorm te krijgen. Eerder werd bekend dat Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner meedoen. De inschrijvi­ng sluit op 1 februari. Aanvankeli­jk zou het ABN AMRO-toernooi in februari worden gehouden. Door het verschuive­n van de Australian Open - die nu op 8 februari begint - staat het ATP-toernooi in Rotterdam van 1 tot en met 7 maart op het programma. (Nusport)

??  ?? Stan Wawrinka zal weer van de partij zijn bij het ABN AMRO World Tennis Tournament.