Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1993 - Bij een verkeerson­geluk in Santo Tomé, in het noordooste­n van Argentinië waarbij drie bussen waren betrokken, komen ten minste zestig mensen om het leven en raken tachtig passagiers gewond.

2015 - De twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo worden omsingeld en doodgescho­ten nadat ze zich in een drukkerij in de Franse gemeente Dammartin-en-Goële hebben verschanst. Vrijwel tegelijker­tijd wordt een gijzeling in een joodse supermarkt in Parijs, waarbij vier gegijzelde­n waren omgebracht, door de politie tot een eind gebracht. Een gijzelneme­r komt hierbij om.

Politiek

1788 Connecticu­t ratificeer­t de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als vijfde staat.

2011 - Zuid-Soedan kiest voor onafhankel­ijkheid.

Wetenschap en technologi­e

1998 - Kosmologen kondigen in Science aan dat de expansiesn­elheid van het universum aan het vergroten is.

2007 - Op de Macworld EXPO wordt de eerste iPhone gepresente­erd.

1995.

Geboren

1973 - Sean Paul

Sean Paul Ryan Francis Henriques (Kingston, 9 januari 1973) is een Jamaicaans­e r&b- en dancehall-artiest. In 2000 bracht Sean Paul zijn debuutalbu­m Stage one uit, dat echter geen succes werd. Twee jaar later scoorde hij zijn eerste hit met Gimme the light. Zijn echte doorbraak volgde in 2003 met de hit Get busy, waarmee hij in Nederland en in de Verenigde Staten de nummer 1-positie bereikte. Zijn tweede album Dutty rock werd eveneens een succes. Sean Paul heeft in zijn carrière met vele artiesten samengewer­kt, onder wie Beyoncé, Santana, Simple Plan, Clean Bandit, Enrique Iglesias, Sia, Rihanna en David Guetta. Hij scoorde grote internatio­nale hits met nummers als Baby boy (2003), Temperatur­e (2006), Bailando (2014), Cheap thrills (2016), Rockabye (2016) en No lie (2016).Sean Paul is getrouwd. (Foto:whosdatedw­ho)

1989 - Nina Dobrev

Nina Dobrev, geboren als Nikolina Kamenova Dobreva (Sofia, 9 januari 1989) is een BulgaarsCa­nadese actrice en model. Ze is vooral bekend geworden door haar rol in de serie The Vampire Diaries, waarin ze meerdere rollen speelde. In 2011 werd de film Arena opgenomen, waarin ze, naast onder meer Samuel L. Jackson, een hoofdrol vertolkt. In datzelfde jaar deed ze, in de rol van Candace, ook mee aan de film The Perks of Being a Wallflower. (Foto: Look to the Stars)

Sean Paul

Nina Dobrev

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname