Times of Suriname

Man geeft zich uit voor zijn broer om verkeersbo­ete te ontlopen: “Hij wist echter niet dat die geseind stond”

-

Een 35-jarige man uit Schaarbeek dacht de politie te slim af te zijn. Toen hij werd tegengehou­den omdat hij zijn gordel niet droeg, deed hij zichzelf voor als zijn broer. Wat hij echter niet wist, was dat deze geseind stond, waardoor exact dat gebeurde wat hij wilde vermijden: een arrestatie en fikse boete.

Op 16 maart van vorig jaar werd Ali H. op een van de toegangswe­gen naar de luchthaven tegengehou­den omdat hij geen gordel droeg. Toen de agenten hem vroegen wie hij was gaf hij de naam van zijn broer op. “Op deze manier dacht hij zelf gemakkelij­k en straffeloo­s weg te komen”, aldus het parket. Wat de man echter niet wist (of uit het oog was verloren?) was dat zijn broer geseind stond. De man was dan ook stomverbaa­sd toen de agenten hem in de boeien sloegen en naar het commissari­aat overbracht­en. “Ik ben Ali H. en heb de naam

advertenti­e van mijn broer opgegeven”, klonk het daar meteen. De man werd dan wel verlost van zijn boeien en mocht het commissari­aat verlaten, maar had zich wel schuldig gemaakt aan het misdrijf ‘valse naamdracht’. Er werd hem een minnelijke schikking van 150 euro voorgestel­d maar hier ging hij niet op in. Daardoor werd hij gedagvaard. Het parket vordert nu een geldboete van 800 euro. Uitspraak op 2 februari. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname