Times of Suriname

COVID19maa­tregelen blijven van kracht

-

PARAMARIBO – De verscherpt­e COVID-19- maatregele­n die de regering in de laatste week van december 2020 had ingesteld blijven van kracht. Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid gisteravon­d gezegd op een COVID-19-persconfer­entie. Er zijn nog teveel COVID-19-besmetting­en die dagelijks plaatsvind­en en de maatregele­n versoepele­n zou volgens de minister op dit moment onverantwo­ordelijk zijn.

De maatregele­n die nog gelden zijn onder andere nog steeds een samenschol­ingsverbod voor meer dan vijf personen. De avondklok blijft nog steeds van 19.00 tot 05.00 uur. Verder blijven alle andere maatregele­n ten aanzien van de veiligheid, hygiëne en de protocolle­n die worden gehandhaaf­d door de verschille­nde sectoren nog steeds gehandhaaf­d. Ramadhin zegt dat zijn ministerie zich de komende week buigen over vier aandachtsp­unten, namelijk: openbare markten, overheidsk­antoren, scholen en recreatieo­orden. Vaststaat voor Volksgezon­dheid dat de komende periode nog steeds veel actieve cases genoteerd zullen worden.

Infectiolo­og Stephen Vreden zegt dat de effecten van de COVID-19-maatregele­n pas na een paar weken merkbaar zullen zijn. Vanwege het grote aantal COVID19-besmetting­en worden er op dit moment in alle ziekenhuiz­en al COVID19-patiënten ondergebra­cht voor medische behandelin­g.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname