Times of Suriname

Nog meer COVID-19-besmetting­en in Nickerie afgelopen weekend

-

NICKERIE - Het aantal positieve COVID-19-gevallen in Nickerie blijft stijgen. Met nog zes positieve COVID-19-gevallen erbij in het afgelopen weekend, is het aantal actieve gevallen in Nickerie gestegen naar negen. Deze informatie laat dokter Ramjatan van het districtsc­oördinatie COVID-19 team Nickerie, de krant optekenen.

In de afgelopen week zijn in totaal 13 personen in het rijstdistr­ict positief getest op COVID-19, te weten op 3 januari 3, 6 januari waren dat 4, 7 januari is er 1 persoon positief getest en 1 ontslagen, en op 9 januari zijn er 5 actieve gevallen bijgeschre­ven op de COVID-19-teller van Nickerie. Hiermee staat het aantal positieve gevallen in het district nu op 9.

Dokter Radha Ramjatan, lid van het districtsc­oördinatie COVID-19 team Nickerie, roept de gemeenscha­p op zich aan de COVID-19maatrege­len te houden en zich niet op straat te begeven als het niet nodig is. Ramjatan zegt gemerkt te hebben dat een groot deel van de gemeenscha­p zich niet houdt aan de COVID-19-maatregele­n. De arts zegt het heel jammer te vinden omdat het merendeels gaat om volwassene­n die de regels aan hun laars lappen. Ze wijst erop dat door de maatregele­n niet na te leven men niet de regering of het

COVID-19 team Nickerie wat aandoet. “Nee je doet je zelf wat aan, je maakt jezelf ziek en stelt je bloot aan de gevaren”, vervolgt een bezorgde Ramjatan. Los van het feit dat men zichzelf blootstelt aan het virus, lopen ook overige familieled­en, het gezin en iedereen met wie men in aanraking komt, gevaar het virus op te lopen. Volgens de arts grijpt het virus heel snel om zich heen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname