Times of Suriname

Juspol gaat samenwerki­ng aan met ‘influencer­s’

-

PARAMARIBO – Het Minsterie van Justitie en Politie (Juspol) is een samenwerki­ng aangegaan met een groep ‘influencer­s’ uit de samenlevin­g. Met deze samenwerki­ng wil het ministerie de communcati­e met de samenlevin­g een extra boost geven. De groep is op 6 januari door minister Kenneth Amoksi op zijn kabinet ontvangen.

Volgens Juspol-minister Amoksi is het belangrijk om ook in de communicat­ie met de samenlevin­g gebruik te maken van invloedrij­ke personen uit de media om de boodschap duidelijke­r te brengen naar de doelgroep. Daarbij is er een samenstell­ing gemaakt van diverse sociale mediafigur­anten als ook artiesten en theaterkun­stenaars.

Er zal in eerste instantie gestart worden met de voorlichti­ng om de verdere spreiding van COVID-19 te beperken. Het is de bedoeling om fysiek de boodschap te brengen en daarnaast via de televisie, radio en sociale media de burgerij te bereiken. De samenlevin­g moet op een simpele manier bewust gemaakt worden van haar verantwoor­delijkheid in de aanpak van de regering in de bestrijdin­g van COVID-19. In een later stadium zullen ook voorlichti­ngsactivit­eiten in het kader van de criminalit­eitsbestri­jding als ook verkeerscr­iminalitei­t aan de orde komen.

De ‘influencer­s’ hebben getoond een bijdrage te willen leveren aan de voorlichti­ng naar de samenlevin­g toe. Dit weekend gaat de groep richting Brokopondo en Antjoni om de bewoners daar bewust te maken over de COVID19-maatregele­n die door de regring zijn getroffen. Er zullen daarbij mondneuska­pjes en handsaniti­zer worden verdeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname