Times of Suriname

Kenniskrin­g organiseer­t eerste discussiea­vond van het jaar

-

PARAMARIBO – Suriname heeft kort voor de verkiezing­en vorig jaar kennisgema­akt met het coronaviru­s. Onze economie heeft vele klappen daarvan gekregen; de koers van de dollar steeg naar bijna SRD 20. Een nieuw parlement en nieuwe regering zijn aangetrede­n; de vele raden van toezicht en raden van commissari­ssen zijn vervangen, veelal met politiekge­lieerden; het europroble­em met de banken is nog niet opgelost, ondanks dat de ministers van Buitenland­se Zaken en Financiën een beroep hebben gedaan op de Nederlands­e overheid ter oplossing van de 19 miljoen euroaffair­e. Suriname heeft uitstel van de Oppenheime­r-betaling gehad. We hebben recent ook na tien jaar weer een ambassadeu­r voor Nederland benoemd uit de diasporage­lederen.

Vele landen zijn begonnen met het vaccineren tegen COVID-19; een variant opgedoken in Engeland baart de wereld zorgen. KennisKrin­g zal op 12 januari om acht uur ’s avonds een terugblik werpen op 2020 en de verwachtin­gen van 2021 kenbaar maken. De gastspreke­rs zijn Jimmy Boussaid, oud-bankier, Viren Ajodhia, energiedes­kundige en jurist en Soeradj Harkisoen, medicus en infectiolo­og. Deze discussie wordt live via ABC TV-kanaal 4.2 uitgezonde­n en via Facebook en Youtube Live Stream https://www.youtube. c o m / c / R C FA A c c o u n t a n t s . Vragen aan het panel kunnen aan de MC, de politicolo­og Glenn Truideman gesmst/geappt worden op (+597)7557799.

De avond begint exact om acht uur nm. KennisKrin­g KK, met een zusterorga­nisatie in Nederland en netwerkgro­epen in Aruba, Curaçao, Guyana, India, Trinidad en de US bestaat dit jaar 25 jaar. Zij is een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informatie­s en ontwikkeli­ngen over actuele politieke en sociaaleco­nomische vraagstukk­en op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwissele­n, moeten KK-members in staat zijn hun individuel­e en groepsbela­ngen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskrin­g is een instrument om door middel van contactleg­ging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlij­k of maatschapp­elijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinati­eteam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname