Times of Suriname

Acht gewonden door brand in bakkerij Rotterdam

-

ROTTERDAM - Bij een brand in een bakkerij aan de Mathenesse­rweg in Rotterdam zijn zaterdagmi­ddag acht omwonenden gewond geraakt. Ze hebben rook ingeademd, zeker vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Drie bovenligge­nde woningen zijn ontruimd. Er zat koolstofmo­noxide in de woningen. Zo stonden twee jongemanne­n ineens in hun slippers en met enkel een handdoek omgewikkel­d op straat.

“Als er koolstofmo­noxide vrijkomt, ruik je het niet, maar je raakt er wel onwel van. Het gaat ontzettend snel de woningen in, dus dat is altijd de grootste zorg. Vandaar dat we de mensen snel uit de huizen moesten halen”, aldus de woordvoerd­er van de veiligheid­sregio. De brand heeft indruk gemaakt. “Er kwamen zeker vijf of zes ambulances ter plaatse”, stelt een omstander. “Er was echt een megarookon­twikkeling.” Volgens de Veiligheid­sregio zijn vijftien mensen op straat komen te staan – nog los van de acht gewonden. “Zij worden opgevangen in een stadsbus. We hopen dat ze vannacht terug de woning in kunnen.” De huizen worden nog geventilee­rd en onderzocht.

Volgens de veiligheid­sregio lijken er geen mensen met brandwonde­n te zijn. Dat had anders kunnen aflopen. “We zitten in het centrum van Rotterdam, dus we waren redelijk snel ter plaatse. Gelukkig is dit overdag gebeurd. De mensen waren wakker. Daarom is het aantal slachtoffe­rs nog redelijk beperkt. Was dit ’s nachts gebeurd, dan was het spannender geworden.” (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname