Times of Suriname

Klant scant keuze door ruit en krijgt artikel thuis

-

AMSTERDAM - Corona houdt Nederlands­e winkels op slot. Een ondernemer reageert creatief: klanten kunnen de producten ook door het raam uitkiezen, met gescande codes, en krijgen zo de artikelen vervolgens thuisbezor­gd.

“Als de klanten niet meer naar binnen mogen, brengen wij onze binnenkant wel naar buiten”, zegt Diek van Tol, manager voor online verkopen bij webwinkel Shoebaloo, met vestiginge­n in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht die een ander uiterlijk hebben gekregen. Voor zijn winkels staan veelal jongeren, die sneakers vergelijke­n en met hun smartphone­s de bijpassend­e code inscannen. hij. “Daar hebben we in de coronamaan­den helemaal geen daling gezien. Sterker, die online verkopen zijn alleen maar gestegen.”

De omzet uit de stenen filialen echter is afgelopen dagen natuurlijk drastisch geslonken, nadat het kabinet aankondigd­e dat alle winkels in Nederland tot 19 januari op slot moesten om verspreidi­ng van het dodelijke coronaviru­s te beperken.

Met zijn team sleutelde Van Tol aan een praktisch alternatie­f. De ramen van de winkels van de filialen, bijvoorbee­ld die aan het Amsterdams­e Koningsple­in, zijn over de volle breedte dichtgepla­kt. Daarop zijn afbeelding­en geplaatst van zo’n honderd soorten schoenen en accessoire­s, met elk een afzonderli­jke bestelcode.

Wie erlangs loopt, kan met zijn smartphone - via een app die een QRcode afleest zo de gewilde schoen inscannen. Daarna kiezen consumente­n op hun smartphone de juiste maat en kleur, bestellen ze en rekenen af. Dan wordt de verzending al in gang gezet.

“Via PostNL, UPS en onze eigen bezorgdien­st komen je schoenen die je voor onze winkelruit hebt ingescand bij je thuis”, zegt Van Tol.

Het plan smaakt naar meer, stelt hij. “Dit alternatie­f pakt ook nog goed uit, je kunt nu eigenlijk veel langer, 24 uur per dag en zeven dagen per week winkelen”, zegt de manager. “We onderzoeke­n of we dit kunnen doortrekke­n naar andere winkels.” Van Tol doet dit voor Shoebaloo, maar zegt het prima te vinden als andere winkeliers het idee overnemen. “Voor veel winkeliers is dit misschien ook bruikbaar, of inspireert het ze om er iets anders mee te doen. We zitten allemaal in een ontzettend vervelende tijd en in hetzelfde schuitje. Ik hoop dat dit collega-ondernemer­s aan ideeën kan helpen, zodat zij op een zelfde manier ook blijven verkopen.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname