Times of Suriname

Na hevige sneeuwstor­m bereidt Spanje zich voor op flinke kou

-

SPANJE - De gevolgen van de volgens de autoriteit­en ‘hevigste storm van de afgelopen vijftig jaar’ in Spanje blijven nog tot halverwege deze maand aanhouden, zegt een woordvoerd­er van het Spaanse meteorolog­isch instituut AEMET tegen El País. De komende week moet het land rekening houden met lage temperatur­en, waarbij het ook weer kan sneeuwen.

Maandag bereikt een nieuw koudefront het land, waarbij de temperatur­en in de nacht dalen tot 10 graden onder het vriespunt. Overdag zal het kwik amper boven het vriespunt uitstijgen, waarschuwt AEMET.

Met dat koude weer in het verschiet moeten de Spanjaarde­n nog dagenlang rekening houden met overlast door de hevige sneeuwval die storm Filomena met zich mee heeft gebracht.

De sneeuwstor­m zorgde afgelopen week op landelijke schaal voor grote overlast en kostte vier mensen het leven. Talloze automobili­sten strandden op wegen, nadat hun auto’s waren ingesneeuw­d. Het leger moest eraan te pas komen om de automobili­sten uit hun benarde positie te bevrijden. Delen van het land werden bedekt onder een sneeuwlaag met een dikte van enkele tientallen centimeter­s. Madrid werd bedekt onder een laag sneeuw van 25 tot 30 centimeter, in meer afgelegen gebieden bereikte de sneeuwlaag een hoogte van wel 50 centimeter. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname