Times of Suriname

Oostenrijk­se minister stapt op na beschuldig­ingen plagiaat in scripties

-

OOSTENRIJK De Oostenrijk­se minister van Arbeid en Gezinszake­n, Christine Aschbacher, heeft haar ontslag ingediend omdat ze wordt beschuldig­d van het plegen van plagiaat bij het schrijven van enkele universita­ire scripties.

Aschbacher ontkent dat ze dit opzettelij­k zou hebben gedaan. Naar eigen zeggen stapt ze op om haar familie te beschermen en ‘verdere vijandighe­id, politieke agitatie en belediging­en te voorkomen’. “Ik heb mijn werk altijd zo goed mogelijk geschreven om academisch­e titels te behalen en ik vertrouwde op de beoordelin­g van gerenommee­rde professore­n”, schreef de 37jarige conservati­eve politicus verder in haar verklaring.

De zaak kwam aan het licht via de Oostenrijk­se plagiaatex­pert Stefan Weber. Hij publiceerd­e erover nadat hij de universita­ire geschrifte­n uitgebreid had doorzocht en gescand. Hij concludeer­de dat ongeveer 20 procent uit werk van anderen afkomstig was, zonder dat daarbij de juiste bronvermel­ding stond.

Kanselier Sebastian Kurz zei op Twitter dat hij het besluit van Aschbacher respecteer­t en bedankte haar voor het helpen redden van honderddui­zenden banen tijdens de huidige pandemie. Vandaag presenteer­t hij een opvolger. (NU)

 ??  ?? Christine Aschbacher. (Foto: NU)
Christine Aschbacher. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname