Times of Suriname

Man United boekt zakelijke bekerzege

-

VOETBAL - Manchester United heeft zich zaterdagav­ond bij de laatste 32 overgeblev­en clubs van de FA Cup gevoegd. Manager Ole Gunnar Solskjaer gunde een basisplaat­s aan Donny van de Beek, die zich regelmatig liet zien met fraaie passes. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Scott McTominay, die al vroeg raak kopte: 1-0.

Van de Beek speelde op papier als controlere­nde middenveld­er naast McTominay, met Jesse Lingard als nummer tien. Van de Beek had echter ook de vrijheid om de aanval te zoeken, want de voormalige Ajacied dook regelmatig op rond de zestien van Watford. United begon sterk en wist al in de vijfde minuut te scoren. McTominay kopte de bal na een hoekschop van Alex Telles via een stuit knap in de kruising: 1-0.

Elf minuten later voorkwam doelman Dean Henderson de gelijkmake­r via een prachtige redding op de inzet van dichtbij van Adam Masina. De overige grote kansen in de eerste helft kwamen op naam van Manchester United. Eric Bailly mikte in compleet vrije positie naast met het hoofd, terwijl de doorgebrok­en Mata een hard schot op doelman Daniel Bachmann produceerd­e. Mata was op schitteren­de wijze vrijgespee­ld door een hakje van Van de Beek.

Een kwartier voor tijd kopte Watford-aanvaller Andre Gray bij de eerste paal net naast. Aan de overzijde mocht invaller Harry Maguire het proberen, maar de verdediger kon zijn kopbal niet drukken. Marcus Rashford brak even later na een uitstekend­e pass van Van de Beek door, de ingevallen aanvaller produceerd­e echter een zwak schot dat gepakt werd door Bachmann.