Times of Suriname

Al-Rajhi boekt eerste thuiszege in Dakar Rally

-

RALLY - Yazeed Al-Rajhi heeft de zevende etappe in de Dakar Rally in Saudi-Arabië bij de auto’s gewonnen. Het was de eerste zege op eigen bodem voor de Saudische rijder van Toyota. Hij klokte in de 453 kilometer lange proef van Ha’il naar Sakaka een tijd van 4 uur, 21 minuten en 59 seconden.

Al-Rajhi was 48 seconden sneller dan de Fransman Stéphane Peterhanse­l (Mini), die de leiding in het algemeen klassement behield. De Spanjaard Carlos Sainz (Mini) eindigde op 1.15 minuut als derde.

Peterhanse­l liep weer iets verder uit op Nasser Al-Attiyah (Toyota), die in de proef als vierde finishte. De Fransman heeft nu 7.53 minuten voorsprong op de rallyrijde­r uit Qatar. Normaal gesproken duelleert het ervaren duo om de eindzege in Dakar. Sainz, vorig jaar winnaar van de woestijnra­lly, staat derde, maar heeft al meer dan 40 minuten achterstan­d. Peterhanse­l, bijgenaamd ‘Monsieur Dakar’, kan voor de veertiende keer Dakar winnen. De Amerikaans­e

motorcoure­ur Ricky Brabec heeft het eerste deel van de tweedaagse marathonet­appe in de Dakar Rally gewonnen. De Honda-coureur, vorig jaar eindwinnaa­r van de befaamde rally door Saudi-Arabië, was in de zevende etappe ruim 2 minuten sneller dan de Chileen José Ignacio Cornejo. De etappe tussen Ha’il en Sakaka ging over bijna 734 kilometer, waarvan een klassement­sproef van 453 kilometer.

Brabec won vorige week de proloog, maar kwam daarna niet meer in de buurt van een dagzege. De Amerikaan stond ook buiten de top 10 van het klassement. Zaterdag hadden de deelnemers aan de Dakar Rally een dag rust. Ze konden zich zo voorbereid­en op de marathonet­appe, die uit twee delen bestaat. Tussen beide ritten moeten de coureurs in Sakaka zelf het onderhoud aan hun voertuigen doen, zonder hulp van hun monteurs. Cornejo nam in het klassement de leiding over van de Australiër Toby Price. Het verschil tussen beide motorcoure­urs is 1 seconde.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname