Times of Suriname

Trefzekere Sheraldo Becker kan puntenverl­ies Union Berlin niet voorkomen

-

VOETBAL – Sheraldo Becker, de Surinaams internatio­nal, was zaterdag wederom trefzeker voor Union Berlin in de Bundesliga, maar zijn doelpunt was niet genoeg om een puntenverl­ies te voorkomen tegen VfL Wolfsburg. Het duel eindigde na een 1-1 ruststand uiteindeli­jk in 2-2.

Becker beleefde tijdens de eerste helft een absoluut hoogtepunt, maar ook een dieptepunt. De rappe vleugelaan­valler liet na twee minuten een enorme kans liggen. De Surinamer kwam te staan voor een leeg doel, maar kreeg hij zijn poging niet tussen de palen. Deze gemiste kans kwam Union Berlin duur te staan, want in de 10e minuut bracht Renato Steffen VfL Wolfsburg op 0-1. Becker en zijn ploeggenot­en probeerden zo snel mogelijk langszij te komen en vooral de Surinaams internatio­nal was heel actief in de voorhoede door enkele afstandsch­oten op het doel en voorzetten. In de 29ste minuut wist Becker zijn eerder gemiste kans goed te maken, door van afstand de 1-1 binnen te schieten. Hiermee gingen beide partijen de rust in.

Na rust leek Union Berlin de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst werd Maximilian Arnold met rood naar de kant gestuurd na een tackle, waarna Robert Andrich de daarop volgende vrije trap namens de thuisploeg binnen schoot: 2-1. Het was echter Wout Weghorst die na 66 minuten de kans kreeg om een punt te redden namens Wolfsburg. Dat deed hij: de spits stuurde de doelman naar de rechterhoe­k en schoot zelf in de linkerhoek zijn tiende van het seizoen binnen. Door het gelijkspel blijven de ploegen aan elkaar gewaagd, met beiden 25 punten, maar de club van Becker heeft wel een beter doelsaldo.

??  ?? Sheraldo Becker (l) van Union Berlin probeert langs John Brooks te gaan. (Foto: Kicker)