Times of Suriname

Ball jongste speler ooit met triple-double in NBA

- LaMelo Ball (l) van Hornets wordt belaagd door Cam Reddish. (Foto: NBA.com)

BASKETBAL - De Amerikaan LaMelo Ball heeft als ‘rookie’ in de NBA een record gevestigd. Het 19-jarige talent van Charlotte Hornets Ball werd de jongste speler in de Amerikaans­e topcompeti­tie met een zogeheten triple-double. Ball tekende in de gewonnen thuiswedst­rijd tegen Atlanta Hawks (113-105) voor 22 punten, 12 rebounds en 11 assists. Een triple double houdt in dat een basketball­er zowel qua punten, rebounds als assists in de dubbele cijfers eindigt.

Met een leeftijd van 19 jaar en 140 dagen vestigde Ball zijn naam in de recordboek­en. De nieuwkomer in de NBA, die afgelopen jaar bij de ‘draft’ als derde werd gekozen, is 177 dagen jonger dan de vorige recordhoud­er Markelle Fultz. Hij maakte in april 2018 in dienst van Philadelph­ia 76ers voor het eerst een triple-double.

Philadelph­ia 76ers incasseerd­e na een flitsende start van het seizoen de tweede nederlaag op rij. ‘Sixers’ verloor met 115-103 van Denver Nuggets, waarbij Nikola Jokic 15 punten maakte en 12 assists gaf. De 39 punten van Tyrsese Maxey bleken niet genoeg voor de thuisclub, die met zeven overwinnin­gen tegenover drie nederlagen nog wel aan kop gaat in het oosten.

Zonder de geblesseer­de vedette Giannis Antetokoun­mpo won Milwaukee Bucks met 100-90 van Cleveland Cavaliers. DeMar DeRozan leidde San Antonio Spurs met 38 punten naar een overwinnin­g op Minnesota Timberwolv­es, al was daar wel een verlenging voor nodig (125-122). Dallas Mavericks versloeg Orlando Magic met 112-98, vooral dankzij het trio Tim Hardaway jr. (36 punten), Trey Burke (29 punten) en Luka Doncic (20 punten, 11 rebounds en 10 assists).

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname