Times of Suriname

Gene Simmons en Gibson gaan (bas)gitaren ontwerpen

-

Kiss-bassist Gene Simmons heeft de handen ineengesla­gen met gitaarmake­r Gibson om een nieuwe collectie elektrisch­een basgitaren op de markt te brengen. Dat maakte de rocker bekend op Instagram.

Het merk heet G2 (G in het kwadraat), naar de namen Gene en Gibson. De bassist zegt in een verklaring blij te zijn met de samenwerki­ng met het bedrijf. “Deze (bas)gitaren worden allemaal handgemaak­t en maken een buitengewo­on goed geluid”, zegt de 71-jarige rocker. “Het ontwerp is zo mooi dat het simpelweg kunstwerke­n zijn.”

Ook bij Gibson zijn ze blij met het nieuwe partnersch­ap. “Gene is niet alleen een van de meest gevierde muzikanten en rocksterre­n uit de geschieden­is, maar ook een ondernemer, producer, acteur en creatief persoon”, zegt Cesar Gueikian van het bedrijf. “Zijn brein staat altijd aan en dat vind ik zo mooi aan hem.” Later dit jaar wordt de G2 Thunderbir­d Bass, de eerste nieuwe basgitaar van de collectie, uitgebrach­t. Met deze bas speelde Gene samen met de mannen van Kiss al tijdens het concert op oudjaarsav­ond in Dubai vorig jaar.

(De Telegraaf/ Foto: De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname