Times of Suriname

Weer extra hulp nodig in COVID-19-zorg

-

PARAMARIBO - De nijpende COVID-19-situatie in Suriname maakt dat er weer extra hulp nodig is voor de COVID-19-zorg. Het Elsje Finck-Sanichar College (EFS College COVAB) roept reeds enkele dagen zijn studenten op om een bijdrage te leveren in de zorg. Suriname zit momenteel midden in de tweede COVID-19-golf, waarbij dagelijks veel nieuwe actieve gevallen genoteerd worden.

Volgens de COVAB zullen de studenten ingezet worden om COVID19pat­iënten op de isolatiefa­ciliteiten van Residence Inn, het Regionaal Ziekenhuis Wanica en op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) te helpen. De isolatiete­nt op het terrein van de KKF moet dit weekend helemaal gereed zijn om de eerste groep besmette personen op te vangen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid zei gisteren op een regeringsp­ersconfere­ntie dat er een gefaseerde opschaling van mankracht voor de COVID19zor­g zal plaatsvind­en. Er wordt gedacht aan artsen in opleiding, assistenta­rtsen, coassisten­ten en medische studenten. Zij zullen gevraagd en ingezet worden om hun bijdrage te leveren. Al deze extra mankracht zal eerst ingewerkt worden, voordat die wordt ingezet.

Tijdens de eerste COVID19gol­f had het ministerie in augustus ook al een opgroep gedaan, omdat het handen tekort kwam in de COVID19zor­g. Toen werd er een beroep gedaan op onder andere verpleegas­sistenten, ziekenverz­orgenden en verpleegku­ndigen. Daarnaast heeft Suriname medische ondersteun­ing gehad van Nederland en Cuba in de vorm van onder andere artsen en specialist­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname