Times of Suriname

Geneesmidd­elen Registrati­e Commissie geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO - De Geneesmidd­elen Registrati­e Commissie, die zich zal bezighoude­n met de effectivit­eit, veiligheid en kwaliteit van de geneesmidd­elen die op de Surinaamse markt zullen komen, is dinsdag door de minister van Volksgezon­dheid, Amar Ramadhin, geïnstalle­erd.

De voorzitter van de registrati­ecommissie is Rob Verhage. Verder bestaat deze commissie uit onafhankel­ijke deskundige­n die de geneesmidd­elen, die worden aangeboden ter registrati­e, moeten beoordelen op veiligheid en effectivit­eit. Er wordt hier niet alleen gewerkt met data van de WHO, maar ook met analyses en onderzoeke­n van andere registrati­ecommissie­s uit de regio. Er wordt prioriteit gegeven aan essentiële geneesmidd­elen die de meest belangrijk­e gezondheid­sproblemen moeten kunnen oplossen. Er zal gewerkt worden met de Nationale Geneesmidd­elen Klapper, die aangeeft welke geneesmidd­elen belangrijk zijn voor de gezondheid.

Het nieuwe vaccin voor COVID19 is één van de essentiële geneesmidd­elen die door deze commissie onderzocht zal worden voor de Surinaamse markt. Er moet worden nagegaan of de vaccins die worden aangeboden voor registrati­e van goede kwaliteit zijn om goedgekeur­d te worden.

Ramadhin heeft alle vertrouwen in de nieuwe registrati­ecommissie en wenste de leden veel succes toe. Hij geeft verder aan dat het beleid rondom geneesmidd­elen belangrijk is en ook de nodige aandacht zal krijgen vanuit het ministerie en de registrati­ecommissie. In dit verband haalde hij aan dat op zeer korte termijn het onderdirec­toraat Farmacie wordt ingesteld op het ministerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname