Times of Suriname

Derde vonnis voor inbreker

-

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala acht bewezen dat Romeo D zich schuldig heeft gemaakt aan inbraak in een woning. Zij legde hem zes maanden onvoorwaar­delijke celstraf op, onder aftrek van de tijd in voorarrest.

Op 3 november werd de aangifte van de inbraak gedaan. De benadeelde­n verlieten hun huis rond acht uur ‘s avonds en kwamen twee uren daarna terug. Drie mannen, onder wie Romeo D, werden toen op heterdaad betrapt op het erf van de benadeelde­n. Zij maakten het schuifraam open om het pand binnen te gaan. Romeo D had bij zijn aanhouding de kleding van een van de benadeelde­n aan. Bij de inbraak zijn een televisiet­oestel, twee laptops, oorbellen en kleding weggenomen.

Romeo D

ontkent

de

inbraak. Hem was door ene Baskwata gevraagd om spullen te sjouwen. Hij kreeg een witte trui en joggingbro­ek van Baskwata die hij aantrok. Hij weet niet van waar Baskwata met die kleding kwam. Baskwata kwam in een auto bij hem en nam hem mee naar de plaats van de inbraak om de spullen te sjouwen. Volgens hem moest hij van Baskwata afwisselen­d een televisie dragen. Hij is al twee keer veroordeel­d. Officier van justitie Mirela van Dijk eiste zeven maanden onvoorwaar­delijke celstraf.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname