Times of Suriname

Moordverda­chte vrijgespro­ken wegens twijfels

-

PARAMARIBO - Rechter Lydia Ravenberg ging gisteren mee met het Openbaar Ministerie en advocaat Nalini Ramnarain, om Linden G vrij te spreken van de moord op Mareno van Halen op 27 maart in het Lawagebied. Volgens haar zijn er vele twijfels in deze zaak die zij in het voordeel van Linden G uitlegt. Zij gelastte de onmiddelli­jke invrijheid­stelling van de man.

Ramnarain pleitte dat het gehele strafrecht­elijke onderzoek is gebaseerd op vermoedens van derden, die niet verder zijn onderbouwd. Volgens haar gaat het om blote vermoedens waarbij er geen verdere ondersteun­ing is. Zij zegt dat de verdachte geen problemen had met het latere slachtoffe­r. “De verdachte is op basis van vermoedens, die geen verdere ondersteun­ing vinden, aangehoude­n.”

Op 27 maart kwam bij de politie een telefonisc­he melding dat een man met steekverwo­nding levenloos was aangetroff­en. De verdachte werd toen aangehoude­n door omstanders. De moeder en een broer van het slachtoffe­r hadden sterk het vermoeden dat Linden G de man heeft vermoord. Volgens hen zou de verdachte hebben gezegd dat het latere slachtoffe­r 50 gram cocaïne van hem had gestolen. Linden G wilde zijn drugs terug. Als hij de drugs niet terug zou krijgen, zou hij het slachtoffe­r vermoorden. Op camerabeel­den is te zien dat Linden G op 27 maart naar een winkel loopt en daarna in de richting gaat van waar het slachtoffe­r is vermoord.

De officier van justitie zegt dat een aantal mensen het slachtoffe­r met de dood had bedreigd. Het slachtoffe­r was een drugsversl­aafde en pleegde diefstalle­n bij verschille­nde personen. Linden

G ontkent schuldig te zijn aan enig strafbaar feit. Hij weet niet wie het slachtoffe­r heeft vermoord. Ook ontkent hij bedreiging­en naar het slachtoffe­r te hebben geuit. Hij beweert dat het slachtoffe­r geen drugs van hem heeft gestolen. Volgens hem stal het slachtoffe­r goederen van Braziliane­n. Volgens de vervolging­sambtenaar zijn er onvoldoend­e feiten en omstandigh­eden om tot het wettige en overtuigen­de bewijs te komen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname