Times of Suriname

Celstraf voor verwonden tachtigjar­ige vader

Uit de rechtszaal

-

PARAMARIBO - Waldo S heeft op 1 november zijn tachtigjar­ige vader in zijn hals gestoken in Galibi. Rechter Lydia Ravenberg kwam tot het bewijs en legde hem achttien maanden celstraf op, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Zij voegde als bijzondere voorwaarde toe de begeleidin­g van de man door het Bureau Alcohol en Drugs en Forensisch­e Maatschapp­elijke Zorg.

“U hebt uw eigen vader die met u wilde praten met een mes in de hals gestoken”, zei de magistraat. Zijn vader sprak hem aan, omdat hij had gevochten met een ander. Waldo S dronk alcohol en ging naar zijn huis. Hij werd boos toen zijn vader hem aansprak. Hij nam een mes en stak zijn vader ermee, waardoor die aan zijn hals en armen gewond raakte. Hij ging naar het ziekenhuis en moest drie hechtingen ondergaan. Waldo S heeft bekend dat hij zijn vader met een mes heeft gestoken. In 2018 had hij iemand reeds met een mes gestoken, maar daarvan was er geen aangifte gedaan. Hij is eerder vanwege een vechtparti­j in aanraking gekomen met de politie en zat zes maanden vast. Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar celstraf.

Advocaat Harold Belfor zegt dat de vader bereid is zijn zoon te omarmen. Hij zei dat er enig bewijs is dat Waldo S het strafbare feit heeft gepleegd. Hij vroeg een gecombinee­rde straf voor de man. Waldo S is in Galibi bekend als een lastige persoon die met anderen vecht. Hij heeft zijn vader meerdere malen geslagen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname