Times of Suriname

Basya twijfelt niet aan roofverdac­hte

-

PARAMARIBO - Een 66-jarige basya twijfelt geen moment eraan dat Romano S hem samen met een ander heeft beroofd van zijn halskettin­g, op 27 september in Paramaribo. Hij heeft de verdachte gezien, omdat hij naast hem zat.

De getuige vertelt in de rechtszaal dat hij Romano S eerst heeft opgehaald, waarna hij een ander moest ophalen. Volgens hem wist hij niet dat Romano S een mes bij zich had. Hij zag het mes bij de verdachte toen zijn halskettin­g werd weggerukt. Het slachtoffe­r zegt dat hij in het achterland als basya werkt en hetzelfde werk als de politie doet. Hij vergist zich niet in de verdachte, omdat de man geen mondkapje op had. Bovendien zat hij naast Romano S in de wagen, waardoor hij hem goed heeft gezien. De andere man zat op de achterbank. Die hield hem van achteren in een wurggreep. Romano S verklaart dat hij tussen 8 augustus en 5 oktober samen met een andere man in het achterland was voor goudwerkza­amheden. Die man ontkent echter op 27 september samen met de verdachte in het achterland te zijn geweest. Romano

S ontkent zijn betrokkenh­eid bij de beroving. Voor rechter Maureen Dayala is het belangrijk te weten waar Romano S op 27 september was.

Op 27 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname