Times of Suriname

SRD 500 duizend commissari­aat Paramaribo- Noordoost gestolen

-

PARAMARIBO - Bij het commissari­aat Paramaribo- Noordoost is woensdagoc­htend SRD 500 duizend, die bestemd was om het verkiezing­spersoneel (colporteur­s) dat geen bankrekeni­ng heeft handmatig uit te betalen, gestolen.

Districtsc­ommissaris (dc) Ricardo Bhola vermoedt dat het gaat om een inside job, omdat het geld binnen een halve dag is gestolen. Hij vermoedt dat de inbrekers op de hoogte zijn gebracht dat er geld in de kluis van het commissari­aat was. Eenieder op het commissari­aat die te maken heeft gehad met de SRD 500 duizend is opgebracht door de politie voor verhoor.

Volgens de dc zou gisteren de uitbetalin­g aan de colporteur­s geschieden, maar dat kon niet meer doorgaan. Hij vindt het erg dat de mensen zonder hun zuurverdie­nde geld terug moesten keren. Bhola zegt dat er gisteren geen dienstverl­ening was vanuit het commissari­aat aan het publiek, vanwege het onderzoek van de politie in het gebouw.

De inbraak is rond halfeen in de ochtend gepleegd, maar werd rond vijf uur ontdekt. Er zijn camerabeel­den waarop twee mannen te zien zijn. Volgens de burgervade­r zijn de gezichten van de verdachten duidelijk waar te nemen. Hij verwacht daarom dat er binnen eenmaal 24 uur een oplossing in deze inbraakzaa­k komt. De dieven zijn via de achterzijd­e het terrein opgekomen. Zij hebben verschille­nde deuren en het dievenijze­r geforceerd om uiteindeli­jk het kantoor van de dc te betreden. Ook de kluis werd geforceerd om het geld te stelen. Bhola zei dat het geld dinsdagmor­gen is gelicht van de bank. In de middaguren is het verpakt. Hij weet dat het werk rond 15.00 uur nog gaande was.

De dc merkt verder op dat de dieven doelgerich­t tewerk zijn gegaan, omdat andere kostbare spullen zoals laptops en telefoons niet zijn gestolen. Hij zegt dat het geld veilig was bewaard in zijn kantoor. Na de inbraak zal hij daar sowieso nooit meer geld achterlate­n, waardoor er mogelijk geen dieven gaan komen. Bij het commissari­aat is er naast camerabeve­iliging ook fysieke bewaking, maar die was ten tijde van de inbraak niet aanwezig.

Bhola geeft voorts aan dat hij er werk van zal maken dat de colporteur­s alsnog hun geld kunnen ontvangen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname