Times of Suriname

Zes personen in verzekerin­g gesteld bij jointopera­ties politie regio West

-

NICKERIE - De recherche van het Korps Politie Suriname regio West heeft een aantal zaken in onderzoek. Op 5 januari zijn er in de omgeving van de Clarasluis op verschille­nde locaties operaties uitgevoerd. Tijdens deze operaties zijn er vijf verdachten, die van mensensmok­kel verdacht worden, aangehoude­n. Er is daarbij een boot in beslag genomen en een 75 pk buitenboor­dmotor.

Op 6 januari is een boot van het backtrack- model die ergens op de Corantijnr­ivier was verscholen, in beslag genomen. Deze boot met een 200 pk buitenboor­dmotor was klaargezet om buiten het zicht van de overheid, illegale activiteit­en uit te voeren. Op 7 januari is wederom op verdenking van mensensmok­kel op een adres aan de Van Idsingaweg een boot met een 140 pk buitenboor­dmotor in beslag genomen.

Hoofdinspe­cteur Bryan Isaac, hoofdreche­rche regio West, zegt dat het verdere onderzoek in deze zaak heeft geleid tot ernstige verdenking­en van zaken die zijn komen bij kijken, zoals money laundering, overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen en deelname aan criminele organisati­es. Dit zijn volgens Isaac ernstige verdenking­en. Op voornoemd adres is volgens hem ook een pleziervaa­rtuig in beslag genomen. De resultaten van voornoemde operaties, die heel vroeg dit jaar hebben plaatsgevo­nden, zijn op basis van uitgewerkt­e informatie­s die tezamen met jointopera­ties (samen met andere eenheden), veldwerkza­amheden, waarneming­en en verkenning­en hebben plaatsgeha­d. In totaal zijn vier boten in beslag genomen. Zes personen zijn aangehoude­n en in verzekerin­g gesteld.

De hoofdreche­rcheur heeft op een persconfer­entie, waarbij ook regiocomma­ndant, hoofdinspe­cteur Hemantkoma­r Sarjoe aanzat, cijfers gepresente­erd van zaken die de recherche het afgelopen jaar heeft onderzocht, in hoeveel van deze zaken ophelderin­g is gebracht en welke zaken nog in onderzoek zijn.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname