Times of Suriname

Harten weg uit Wallen omdat erop gesprongen wordt

-

AMSTERDAM - De opvallende drijvende harten, die de afgelopen maanden de grachten op de Wallen sierden, moeten per direct weg van de gemeente.

“De voornaamst­e reden dat de harten weg moeten, is de veiligheid”, zo laat een woordvoers­ter van stadsdeel Centrum weten. “In de zomer hebben mensen geprobeerd op de harten te springen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de gracht ook weer terug naar de originele staat komt. Dat haalt niet weg dat we het wel een sympathiek initiatief vonden en een mooi symbool voor de tijd dat het er heeft gelegen.” Maar de ondernemer­s van de Wallen vinden het een teleurstel­lende actie van de gemeente. “Een vertegenwo­ordiger van de gemeente heeft aangegeven dat de vergunning voor de opvallende drijvende harten niet zal worden verlengd. Dit terwijl de harten juist wijzen op het houden van 1,5 meter afstand.” Met verbazing zeggen de ondernemer­s kennis te hebben genomen van de redenen: ‘de harten beperken de zichtlijne­n’ en ‘het risico dat mensen op de harten gaan springen’.

De teleurstel­ling is groot. “Er hebben jarenlang objecten op de gracht gestaan die de zichtlijne­n beperkten, zoals kranen en portocabin­s in verband met het kadeherste­l. Inderdaad heeft er wel eens iemand op de kussens gestaan waarop de harten drijven. Dit kan toch geen reden zijn om de vergunning van de harten niet te verlengen.” “Zulke baldadighe­id vindt door de gehele stad plaats. Dit komt door de afwezighei­d van handhaving en sociale controle: er wordt op boten gesprongen, vuilniszak­ken worden in de gracht gegooid, graffiti wordt op de muren gespoten, plantenbak­ken worden vernield. Desondanks grijpt de gemeente het sporadisch springen op onze harten aan om de vergunning niet te verlengen.”

Boos besluiten de ondernemer­s: “Met dit besluit en de merkwaardi­ge motivering laat de gemeente blijken weinig waardering te hebben voor initiatiev­en van ondernemer­s, ook als dit initiatiev­en zijn ter ondersteun­ing van de overheid als het om de volksgezon­dheid gaat.”

( De Telegraaf)

 ??  ?? In de zomer hebben mensen geprobeerd op de harten te springen.
( Foto: De Telegraaf)
In de zomer hebben mensen geprobeerd op de harten te springen. ( Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname