Times of Suriname

Eis: 20 jaar tegen Taghi-handlanger Gerel Palm

-

SCHIPHOL De officier van justitie heeft gisteren een gevangenis­straf van twintig jaar geëist tegen de voortvluch­tige Gerel Palm (37), voor een dubbele liquidatie­poging in een weiland bij Noordeloos in december 2016.

Palm is niet bij de inhoudelij­ke behandelin­g van zijn strafzaak aanwezig. Hij wist in 2017 uit de gevangenis in Suriname te ontsnappen en houdt zich sindsdien schuil voor politie en justitie. “In de ogen van het Openbaar Ministerie kan het niet zo zijn dat een voortvluch­tige verdachte niet berecht wordt, zolang hij op de vlucht is”, zei de officier in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. “Hij was duidelijk voornemens om beide mannen koelbloedi­g neer te schieten, te liquideren.”

Een van de Rotterdamm­ers die werd neergescho­ten in het Zuid-Hollandse Noordeloos is in de rechtbank aanwezig. Het nu 32jarige slachtoffe­r weet niet waarom Palm een aanslag op zijn leven pleegde. Hij dacht dat hij tijdens de afspraak met Palm een opdracht zou krijgen drugs uit containers te halen. Hij raakte bij de liquidatie­poging ernstig gewond. Hij had meerdere schotwonde­n, zijn milt moest worden verwijderd. Zijn gehoor is beschadigd en hij raakte een oog kwijt. Hij is voorlopig arbeidsong­eschikt en vordert een schadeverg­oeding van 100 duizend euro. In de rechtbank zei het slachtoffe­r dat hij bevriend was met Palm en hem als familie beschouwde. “Dat hij me dit aan wilde doen, heeft me ernstig geraakt. Ik ben het vertrouwen in mensen kwijt.” De vuurwapeng­evaarlijke Palm staat op de opsporings­lijst van de politie. Het OM looft 30 duizend euro uit voor de gouden tip die leidt naar zijn verblijfpl­aats. Naast de dubbele moordpogin­g in Noordeloos wordt Palm ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie van Spyshop-medewerker Ronald Bakker. Die werd in 2015 bij zijn woning in Huizen doodgescho­ten. Justitie vermoedt dat Palm als uitvoerder werkte voor Ridouan Taghi en Saïd R. Voor de liquidatie in Huizen stond Palm donderdag niet terecht.

De rechtbank doet op 28 januari uitspraak. ( De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname