Times of Suriname

Sneltest vanaf heden verplicht voor reizigers uit VK en Zuid-Afrika

-

DEN HAAG - Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die met het vliegtuig naar Nederland willen reizen, moeten vanaf vrijdag voor vertrek een coronasnel­test laten doen op de luchthaven. Alleen als ze negatief testen, kunnen ze naar Nederland reizen. Voor reizigers per boot wordt de verplichti­ng zo snel mogelijk ingevoerd.

Dat liet het Ministerie van Infrastruc­tuur woensdag weten.

De maatregel is bedoeld om de verspreidi­ng van de nieuwe varianten van het coronaviru­s in Nederland tegen te gaan. Een negatieve PCRtest blijft daarnaast ook verplicht. Die mag maximaal 72 uur oud zijn. De verplichti­ng gaat ook gelden voor vrachtwage­nchauffeur­s en voor de bemanning van ferry’s en vliegtuige­n. Zij zijn uitgezonde­rd van de verplichti­ng een negatieve PCR-test te laten zien, en blijven dat. De oproep om na aankomst in Nederland tien dagen in quarantain­e te gaan, blijft van kracht, benadrukt het kabinet.

“Het kabinet trekt bij deze maatregele­n nauw op met Frankrijk en België”, schrijven ministers Cora van Nieuwenhui­zen (Infrastruc­tuur) en Hugo de Jonge (Volksgezon­dheid) in een brief aan de Kamer. “Voor passagiers die via de trein (Eurostar) vanuit het VK naar Nederland reizen, is er op grond van de Franse maatregele­n al een negatieve sneltestve­rplichting.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname