Times of Suriname

Rel in ziekenhuis: managers wel gevaccinee­rd, medici niet

-

AMERSFOORT Verloskund­igen en arts-assistente­n van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort werden niet ingeent, hun managers die op kantoor werken wel.

Veel werknemers van het ziekenhuis zijn dan ook woedend, zo schrijft De Gooi en Eemlander.

De gevaccinee­rden hebben geen contact met patiënten. “Ze kunnen op de werkvloer altijd anderhalve meter afstand houden en werken vaak thuis”, aldus een bron.

In de tachtig Nederlands­e ziekenhuiz­en werden afgelopen week dertigduiz­end personeels­leden gevaccinee­rd. Ziekenhuiz­en moeten zelf aanwijzen wie het eerst aan de beurt is. Landelijk was wel bepaald dat de mensen die werken met COVID-19patiënte­n, voorrang krijgen. Meander had 502 vaccins, terwijl 600 mensen een injectie wilden.

De verloskund­igen in het Meander MC, die ook spoedzorg leveren, schrijven dat zij het onterecht vinden dat zij niet zijn ingeënt en de leidinggev­enden wel. Ook gynaecolog­en zijn boos.

Een woordvoerd­er van

het ziekenhuis zegt dat de vaccinatie­s terecht zijn omdat de betrokken managers in het gebouw ’rondlopen’. “Als zij omvallen, raakt dat óók de continuïte­it van de zorg.” Tegen de site De Stad Amersfoort zegt Meander dat het ziekenhuis tijdens het vaccineren plotseling werd overvallen door het bericht van de leverancie­r dat er toch minder flacons zouden komen. De managers waren toen al gevaccinee­rd. “De overige vaccins worden naar verwachtin­g begin april gezet.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Handlanger van Taghi. (Foto: De Telegraaf)
Handlanger van Taghi. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname