Times of Suriname

Uitbraken bij 25 Drentse verzorghui­zen en woonzorgce­ntra

-

ASSEN - Bij 25 Drentse verzorghui­zen en woonzorgce­ntra zijn uitbraken van het coronaviru­s. De nood is inmiddels zo hoog dat vanaf donderdag Defensie helpt bij woonzorgce­ntrum Weidesteyn in Hoogeveen, maakte veiligheid­sregio Drenthe bekend. “De druk op de zorg in Drenthe heeft een kritiek niveau bereikt. We zien in veel verpleeg- en verzorging­stehuizen en woonzorgce­ntra het aantal besmetting­en onder zowel bewoners als personeel nog steeds snel oplopen”, zegt Hans Kox van de GGD in de provincie.

Hij wijst erop dat het aantal besmetting­en in Drenthe sinds de uitbraak van het coronaviru­s nog niet zo hoog is geweest. De meeste besmetting­en in de provincie vinden momenteel plaats in de thuissitua­tie en opvallend vaak tijdens bezoek bij familie of vrienden. Verder komen momenteel in de leeftijdsg­roep 50-59 jaar de meeste besmetting­en voor.

Door ziekte van personeel wordt inmiddels ook een beroep gedaan op vrijwillig­ers van het Rode Kruis. Ook wordt (ex)zorgmedewe­rkers dringend gevraagd om te helpen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname