Times of Suriname

Huntelaar kan terug naar Schalke 04

-

VOETBAL - Klaas-Jan Huntelaar kan de rest van het seizoen afmaken bij Schalke 04, zo schreef gistermidd­ag. De 37-jarige spits van Ajax heeft al aangekondi­gd aan het einde van het seizoen te stoppen en lijkt in Amsterdam na de komst van Sébastien Haller overbodig. Schalke vecht tegen degradatie en is op zoek naar een centrumspi­ts. Kicker bevestigt ‘op basis van eigen informatie’ dat Schalke inderdaad voor Huntelaar gaat.

BILD

Huntelaar speelde vanaf 2010 zeven seizoenen voor Schalke 04, alvorens hij terugkeerd­e bij Ajax. De aanvaller was in Gelsenkirc­hen goed voor 126 goals en 35 assists in 240 officiële wedstrijde­n. Bij Ajax moet Huntelaar het vooral stellen met invalbeurt­en, al had hij in de maand december drie keer op rij een basisplaat­s. Dat had te maken met de blessures van zijn concurrent­en Lassina Traoré en Brian Brobbey. In totaal staat Huntelaar dit seizoen op vijf goals uit tien competitie­duels, waarvan zeven keer als invaller.

Schalke verkeert al het hele seizoen in degradatie­nood, al werd zaterdag tegen TSG Hoffenheim (40) de eerste competitie­zege na 30 duels geboekt. De negentienj­arige spits Matthew Hoppe, die dit seizoen doorbrak vanuit de jeugdoplei­ding van de club, was in die wedstrijd goed voor een hattrick. Dat waren tevens de eerste doelpunten van Hoppe in vijf gespeelde wedstrijde­n.

De clubleidin­g van Schalke lijkt er met Huntelaar dus een extra ervaren optie bij te willen halen. Eerder haalde de Duitse club ook al Sead Kolasinac terug. De linkervleu­gelverdedi­ger speelde tussen 2012 en 2017 samen met Huntelaar bij Schalke en wordt de rest van het seizoen gehuurd van Arsenal, waar hij op een dood spoor was beland. (VP)

 ??  ?? Klaas-Jan Huntelaar staat in beeld bij Schalke 04. (Foto: Goal)
Klaas-Jan Huntelaar staat in beeld bij Schalke 04. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname