Times of Suriname

Bayern München volledig in shock na afgang

- De spelers van Bayern München zijn in schok na de uitschakel­ing uit de DFB-Pokal door Holstein Kiel. (Foto: AD)

VOETBAL - De afgang van Bayern München woensdagav­ond laat in de tweede ronde van de DFB-Pokal kwam keihard aan bij de Duitse topclub. Holstein Kiel, de nummer drie van de 2. Bundesliga, poetste tot tweemaal toe een voorsprong van Der Rekordmeis­ter weg, waaronder in de laatste minuut van de extra tijd: 2-2. In de verlenging werd niet meer gescoord, waarna vanaf elf meter alleen Marc Roca namens de bekerhoude­r miste: 6-5.

“Ik ben in shock. We zijn allemaal heel teleurgest­eld”, vertelde trainer Hansi Flick na afloop. “Die zeer late gelijkmake­r stoort me nog het meeste. Hier zijn verder geen excuses voor, we moeten dit maar snel vergeten. We gaan hard trainen en kijken naar de toekomst.” Bayern werd in 2000/01 voor de laatste keer uitgeschak­eld in de beker door een club die niet in de Bundesliga uitkwam. Destijds was 1. FC Magdeburg als vierdeklas­ser de stuntploeg.

Flick wilde niets weten van een druk speelprogr­amma als excuus. Afgelopen vrijdag ging immers ook het uitduel met Borussia Mönchengla­dbach in de Bundesliga met 3-2 verloren. “We zullen moeten leven met dit resultaat. We moeten kijken hoe we weer meer druk op de tegenstand­er kunnen krijgen en we moeten beter verdedigen.” Bayern krijgt zondag de kans op eerherstel: in de eigen Allianz Arena komt SC Freiburg op bezoek. Drie dagen later staat een uitduel met FC Augsburg op het programma.

Thomas Müller was na afloop van het duel in het Holstein Stadion niet te genieten en al helemaal niet toen een verslaggee­fster van ARD ogenschijn­lijk lachend vroeg hoe de stemming in de kleedkamer van Bayern was. “Wat denk je? Je lacht nu. Waarom lach je?”, antwoordde hij richting Valeska Homburg, die dat echter ontkende: “Ik lachte niet. Ik neem het zeer …” Müller onderbrak de verslaggee­fster en zei: “Natuurlijk heb je gelachen en natuurlijk is de stemming bedrukt.”

Homberg vroeg Müller vervolgens naar de reden van het debacle. We hebben verloren van de underdog. Holstein gaf alles gaf wat het in zich had en deed dat zeker goed. Toch hadden we hier moeten winnen. Na rust hadden we vier pingpong-acties in hun strafschop­gebied. Het ontbrak ons aan geluk. Nu zijn we uitgeschak­eld en dat is zeer jammer.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname