Times of Suriname

Chelsea neemt afscheid van langst dienende speler

-

VOETBAL - Chelsea neemt definitief afscheid van Lucas Piazon, zo maakt de Engelse grootmacht bekend via de officiële kanalen. De 26jarige aanvallend­e middenveld­er vervolgt zijn loopbaan bij Braga, de nummer vier van Portugal. Piazon stond sinds 2012 onder contract bij Chelsea en was met een dienstverb­and van 9,5 jaar de langst dienende profspeler van de club.

Piazon werd in 2012 door Chelsea als groot talent voor 7,5 miljoen euro overgenome­n van São Paulo. Een succes werd de lange periode van de Braziliaan in Londen niet, daar hij slechts tot drie officiële duels in het shirt van the Blues kwam. Piazon is in Nederland bekend vanwege zijn verhuurper­iode bij Vitesse in het seizoen 201314, toen hij met 11 goals in 29 competitie­duels veel indruk maakte. Daarna speelde de Zuid-Amerikaan op huurbasis voor nog eens vijf verschille­nde clubs, maar nergens wist hij zijn niveau van Vitesse nog te halen.

De laatste anderhalf jaar werd Piazon door Chelsea uitgeleend aan Rio Ave. In zijn eerste seizoen was de offensieve middenveld­er annex vleugelspi­ts een gewaardeer­de kracht en kwam hij tot twee goals in negentien competitie­duels. Rio Ave eindigde op een knappe vijfde plek, waarmee kwalificat­ie voor de voorronde van de Europa League werd afgedwonge­n, waarin AC Milan uiteindeli­jk te sterk bleek.

Sinds december speelde Piazon bij Rio Ave nog maar zes minuten en werd hij nauwelijks meer in de wedstrijds­electie opgenomen. In overleg met Chelsea is besloten om de verhuurper­iode, die nog tot het einde van het seizoen zou lopen, af te breken, zodat Braga hem kon inlijven. Bij die club wordt Piazon herenigd met trainer Carlos Carvalhal, met wie hij vorig seizoen ook werkte bij Rio Ave.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname