Times of Suriname

Rally Hall of Famer Reiziger is niet meer

-

RALLY -. De Surinaamse rallygemee­nschap is geschokt. Rally Hall of Famer Piem Reiziger heeft woensdag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. De Hall of Famer werd 67 jaar.

Helmut Haukes, de voorzitter van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK), is geschokt en verdrietig met het heengaan van zijn goede vriend

Reiziger. “Hij heeft heel veel gedaan en heeft ook heel veel betekend voor de Surinaamse rallygemee­nschap. We verliezen een heel belangrijk­e en een markante figuur”, zegt Haukes verdrietig. De voorzitter zegt verder dat Reiziger heel behulpzaam en vriendelij­k was en altijd een grote dosis van humor had. “Reiziger heeft veel betekend voor ons, dus het is nu onze plicht om onze dankbaarhe­id te tonen.” Op welke manier dat zal gebeuren, heeft Haukes nog niet bekendgema­akt, maar waarschijn­lijk komt er een rally, die vernoemd zal worden naar deze icoon. Haukes zegt verder dat de gezondheid van Reiziger de afgelopen jaren sterk achteruit was gegaan, waardoor hij vaker ziek werd. “Hij was vanaf de jaren 70 actief in de rally en pakte tal van prijzen. In 2005 en 2008 won hij met Antoine Brahim de Savanne Rally, de grootste rally van Suriname. Daarom is hij twee keer Hall of Famer van de SARK. Reiziger maakte tussen 2008 en 2012 ook deel van het SARK-bestuur. Met het heengaan van Reiziger is de rallygemee­nschap een markante figuur kwijt”, zegt Haukes tot slot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname