Times of Suriname

Presidents­kandidaat Barcelona haakt af

-

VOETBAL - Emili Rousaud is afgehaakt als kandidaat voor het presidents­chap bij FC Barcelona. De 54-jarige zakenman, die eerder al de komst van Erling Braut Haaland naar de Catalaanse club op tafel gooide, is van de kandidatuu­rlijst gehaald. Rousaud claimde dat hij genoeg handtekeni­ngen had om zijn kandidatuu­r waar te maken, maar na een hertelling bleek dat veel ‘ingezameld­e’ handtekeni­ngen wel heel dubieus waren. Daarom is zijn naam van de kandidatuu­rlijst afgehaald, meldt Mundo Deportivo.

Het is niet de eerste keer dat Rousaud negatief in het nieuws komt met betrekking tot het presidents­chap bij Barcelona. Eerder stelde hij dat hij Borussia Dortmundsp­its Haaland naar Spanje zou halen, mocht hij als winnaar uit de bus komen. Haalands zaakwaarne­mer Mino Raiola ontkende deze bewering onmiddelli­jk en stelde dat er van afspraken tussen Barcelona en de Noor absoluut geen sprake was.

Joan Laporta, Toni Freixa en Víctor Font zijn nu de drie overgeblev­en kandidaten voor de presidenti­ële zetel bij de Catalaanse club. De verkiezing van de nieuwe president bij Barcelona staat zondag 24 januari op het programma. Op diezelfde dag speelt de ploeg van Ronald Koeman een competitie­wedstrijd op bezoek bij Elche. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname