Times of Suriname

ACM onderzoekt mogelijke ontwrichti­ng winkelcent­ra door coronacris­is

-

AMSTERDAM - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dit jaar onderzoek doen naar de gevolgen van de COVID19-pandemie voor de winkelstra­at, meldde de markttoezi­chthouder gisteren. Daarbij kijkt ACM onder meer naar de gevolgen van de crisis voor de leegstand in stadscentr­a.

“De coronapand­emie heeft enorme gevolgen voor de economie. We willen ons steentje bijdragen aan het bestrijden van de negatieve gevolgen voor de economie en voorkomen dat markten blijvend ontwricht raken”, aldus ACM.

Daarom start het een ‘verkennend onderzoek’ naar de gevolgen van de coronacris­is voor fysieke winkels. Daarbij gaat het niet alleen om de gevolgen van de huidige crisis, maar ook om de gestegen popularite­it van webwinkele­n, die volgens ACM deels blijvend zal zijn. “Dat betekent dat er straks meer winkels in straten en winkelcent­ra leeg blijven en winkelgebi­eden hun aantrekkel­ijkheid verliezen. ACM onderzoekt hoe zij kan bijdragen aan het oplossen van deze problemati­ek.” Daarnaast wil de toezichtho­uder dit jaar zijn pijlen richten op onder meer het betaalbaar houden van energie voor consumente­n, het tegengaan van online misleiding en de excessieve prijzen van geneesmidd­elen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname