Times of Suriname

KLM-personeel hoeft niet meer in VK, Ierland en Zuid-Afrika te overnachte­n

-

AMSTERDAM - Personeel van KLM en KLM Cityhopper hoeft niet meer te overnachte­n in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en ZuidAfrika. Dit door de grote uitbraken van het coronaviru­s in deze landen. De vakbond voor cabinepers­oneel VNC meldde gisteren dat er een akkoord is bereikt met de KLM over deze zogenoemde nachtstops.

VNC drong er eerder bij KLM en KLM Cityhopper op aan om geen vluchten meer te doen waarbij het personeel pas weer terug- of doorvliegt na een overnachti­ng op bestemming. Deze overnachti­ngen in coronabran­dhaarden zouden voor onrust bij personeel zorgen. Een woordvoerd­er bij KLM legt uit dat in de afgesproke­n situatie het aantal contactmom­enten wordt verminderd, aangezien personeel niet of nauwelijks buiten het vliegtuig of het vliegveld komt.

Het is nog onduidelij­k hoe deze aanpassing­en het vluchtsche­ma van KLM gaan beïnvloede­n. De afspraken zouden bijvoorbee­ld nog een puzzel kunnen worden voor vluchten van en naar ZuidAfrika. Vanaf Amsterdam is het ongeveer elf uur vliegen naar bijvoorbee­ld Johannesbu­rg, waardoor het personeel recht heeft op rusttijden volgens de cao. Zorgen over vluchten naar deze landen zijn ontstaan door de sterke stijging van positieve coronatest­s in deze landen. In zowel het Verenigd Koninkrijk als Zuid-Afrika zijn mutaties van het coronaviru­s opgedoken die besmetteli­jker zijn dan de eerder bekende variant van het virus. Vanaf vrijdag is het verplicht voor reizigers uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en ZuidAfrika die naar Nederland komen, om een negatieve sneltest te hebben. Deze test moet direct voor vertrek zijn afgenomen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname