Times of Suriname

Moeder krijgt stevige boete na VALSE uitspraken over coronaviru­s

-

Hannah Dean trok onlangs naar vier verschille­nde ziekenhuiz­en in Engeland. Daar deed de 30jarige moeder van twee zich voor als journalist­e en ze nam foto’s van lege ziekenhuis­gangen. Vervolgens deelde ze die foto’s op Facebook en beweerde aan de hand daarvan dat de ziekenhuiz­en helemaal niet vol liggen met coronapati­ënten en de overheid de bevolking dus voorliegt. “Het was daar rustiger dan ooit. Ik weet dat het lastig is om te horen, maar de overheid liegt tegen ons”, schreef ze.

De Britse nationale gezondheid­sdienst NHS tikte de vrouw op de vingers voor het Facebook-bericht. De politie gaf haar een boete van 200 pond (224 euro) omdat ze zonder geldige reden haar huis had verlaten. “Er doen berichten de ronde van mensen die aan de hand van foto’s beweren dat er geen coronapati­ënten in de ziekenhuiz­en liggen.

Die foto’s werden gemaakt op ziekenhuis­afdelingen waar andere patiënten liggen. Die verkeerde indruk wekken heeft commotie veroorzaak­t. We hebben de persoon die daar verantwoor­delijk voor is een boete opgelegd”, lezen we in Daily Mirror.

Ook de Britse premier Boris Johnson reageerde op dergelijke foutieve uitlatinge­n. “Mensen die beweren dat corona een hoax is, moeten volwassen worden. De NHS heeft al meermaals benadrukt dat de ziekenhuiz­en onder enorme druk staan. We moeten onze verantwoor­delijkheid nemen om hen te beschermen”, klonk het.

(Metrotime)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname