Times of Suriname

Eerste piekweek COVID-19 voorbij

-

PARAMARIBO - De eerste voorspelde piekweek van extra COVID-19-besmetting­en is bijna voorbij. De afgelopen zes dagen, van 9 tot 14 januari, zijn er volgens de COVID19-website van Suriname 446 actieve gevallen erbij gekomen. Daarnaast zijn er meer dan zeven COVID-19-doden genoteerd.

Op 12 januari zijn de meeste nieuwe besmetting­en genoteerd. Op die dag alleen werden er 114 nieuwe gevallen erbij geregistre­erd. De dag met de meeste COVID19-doden is 11 januari toen er binnen 24 uur vijf personen zijn heengegaan aan de gevolgen van dit besmetteli­jke virus. De dag met de minste gevallen in deze eerste week was donderdag met 53 nieuwe actieve COVID-19-gevallen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid had vorige week op een COVID19-persconfer­entie gezegd dat Suriname te maken zal krijgen met twee piekweken aan nieuwe COVID-19-gevallen.

Deze piek is te wijten aan de grote mate aan samenschol­ingen van personen rond de feestdagen in december. Dit weekend zal het ministerie bekendmake­n wat de maatregele­n voor de komende periode zullen zijn. Ook zal officieel gezegd worden wanneer de scholen en overheidsk­antoren weer kunnen starten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname