Times of Suriname

Militair spoorloos verdwenen samen met achtjarige dochter

-

PARAMARIBO – Een militair is samen met zijn achtjarige dochter Cherelee Manhoef, spoorloos verdwenen. Zijn ex-schoonvade­r, Jerry Sibelo, zegt aan de krant dat er aangifte van ontvoering bij de militaire politie is gedaan tegen Donovan M. De militair wordt opgespoord. In deze zaak is de politie ook betrokken om naar de achtjarige te zoeken.

De militair heeft inmiddels berichten naar zijn exvrouw gestuurd, waarin hij dreigt hun dochter te zullen vermoorden. Hij dreigt ook zichzelf van kant te zullen maken. Inmiddels zijn al twee dagen verstreken zonder dat de familie weet waar de militair en het meisje zijn. De militair heeft sinds woensdagmi­ddag rond vijf uur zijn telefoons uitgeschak­eld. Hij is ook niet te vinden op zijn adres.

Het begon zondagmidd­ag toen de militair het kind ophaalde. Er is een bezoekrege­ling om zijn dochtertje op te zoeken. Hij moest het meisje maandagoch­tend terugbreng­en maar deed dat niet. Hoewel hij en zijn vrouw al vijf jaar geen relatie meer hebben, wilde hij de relatie continuere­n. Zijn ex-schoonvade­r, Sibelo, had hem gevraagd bij hem langs te lopen, zodat zij erover konden praten.

Volgens Sibelo zei hij tegen zijn ex-schoonzoon dat hij zijn gedrag zal moeten veranderen. De militair ging maandag niet, ondanks het feit dat hij een afspraak met zijn ex-schoonvade­r had. Ook dinsdag en woensdag kwam hij niet opdagen en bracht het kind niet terug voor haar moeder. Hij liet het meisje woensdag telefonisc­h met haar moeder praten. Het meisje was verheugd om haar moeder te horen, maar haar vader bracht haar niet terug. Hij stuurde daarna diverse berichten voor zijn ex-vrouw en andere personen waarin hij zegt het kind te zullen doden en daarna zichzelf van kant zal maken. Sibelo hoopt dat zijn kleindocht­er wordt teruggevon­den. Hij weet dat

Donovan M een auto met het kenteken PH 73-92 had gehuurd bij een autoverhuu­rbedrijf, maar hij heeft die niet ingeleverd. “Hij heeft altijd zijn kind opgezocht, maar ik weet niet wat dit keer in hem is opgekomen”, aldus de grootvader van Cherelee Manhoef.

Sibelo vraagt eenieder die informatie heeft over zijn kleindocht­er om deze aan hem, moeder Sigourney Sibelo, de militaire politie of de afdeling Jeugdzaken van de politie door te spelen.

WJ

Het is NDP-fractielei­der Rabin Parmessar die de discussie aanzwengel­de in De Nationale Assemblee (DNA) dat de regering bij wet verplicht is het parlement maandelijk­s te informeren over hoe de bestedinge­n van het COVID-fonds plaatsvind­en. “Tenminste dat overzicht, dat vragen wij en dat krijgen we niet”, zegt Parmessar. “Hoe weet ik dat u zuinig bent. Is mooi als u zuinig bent. Het is positief, maar geeft u ons de cijfers. Geeft u ons de overzichte­n. We vragen dat heel fatsoenlij­k als parlement waar u wettelijk aan verplicht bent. Is geen begibegi, is niet vrijblijve­nd”, aldus de NDP-fractielei­der.

Volgens Asiskumar Gajadien, fractielei­der van de VHP, is de benadering van Parmessar niet de juiste. Hij is de mening toegedaan dat Parmessar de regering juist zou moeten compliment­eren voor het zuinig omgaan met het fonds en die niet onverantwo­ordelijk uitholt. “A no a regering fu Hoefdraad, waarbij 400 miljoen via een zogenaamde COVIDwet monetair gefinancie­rd is en bijna die hele 400 miljoen SRD heeft uitgegeven aan zaken die niet eens nu verantwoor­d kunnen worden. Het was niet alleen die 400 miljoen SRD, ook die 680 miljoen SRD voor kasvoorsch­otten. Alles heeft men genomen en vergooid, bijna 1.4 miljard binnen een paar maanden.”

Bouva maakte zich boos om het antwoord van Gajadien. “De harde realiteit van 1,5 miljard, is om te kijken: wat zijn die daadwerkel­ijke noden van die samenlevin­g vandaag nu op dit moment! Wat heeft de regering gedaan en wat is de planning”, stelt Bouva.

 ??  ?? De militair Donovan M en zijn dochter Cherelee. Tegen de militair is aangifte van ontvoering gedaan, omdat hij het kind dat in het weekend bij hem vertoefde, maandag niet naar haar moeder heeft teruggebra­cht. Ze zijn beiden spoorloos.
De militair Donovan M en zijn dochter Cherelee. Tegen de militair is aangifte van ontvoering gedaan, omdat hij het kind dat in het weekend bij hem vertoefde, maandag niet naar haar moeder heeft teruggebra­cht. Ze zijn beiden spoorloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname